Cocktail-liefhebbers opgelet! The Hague Cocktail Week komt eraan

Cocktail-liefhebbers opgelet! The Hague Cocktail Week komt eraan

DEN HAAG - Het is cocktail o’clock in Den Haag, de Internationale Stad van Vrede & Recht, waar in mei de eerste The Hague Cocktail Week van start gaat. De vooraanstaande bar- en cocktailscene in Den Haag is het afgelopen anderhalf jaar geëxplodeerd en aangevuld met onder meer The Five Points, Syndicaat en The Court die toegetreden zijn tot de gevestigde orde van VaVoom!, Spark en De Snoeshaen. Van een tiki-stijl strand bar tot speakeasies, de stad biedt inmiddels een uitgebreid aanbod van bars die de uitdaging met Amsterdam en Rotterdam aankunnen.

Eddy Trenidad,  Bricks Den Haag.   Foto:  Tom Brown

Eddy Trenidad, Bricks Den Haag.

Foto: Tom Brown

Van de Grote Markt tot het strand van Scheveningen. Dit jaar zullen er meer dan 15 zaken deelnemen aan dit evenement. Iedere locatie presenteert drie cocktails, voor slechts €6 per stuk, van zaterdag 11 tot en met zondag 19 mei.

Daarnaast worden er een breed scala aan masterclasses, proeverijen en evenementen met een thema georganiseerd, variërend van de viering van 100 jaar Negroni, een Bloody Mary-brunch tot en met de samenwerking van een gast-chef en een mixoloog tijdens een Mexicaans thema diner in Michelin Bib Gourmand restaurant Basaal.

Om deel te nemen aan The Hague Cocktail Week kunnen bezoekers van tevoren een polsbandje kopen voor € 12, bij de deelnemende bars of via de festival website. Met dit polsbandje betaalt men slechts € 6 per cocktail, daarnaast krijgt men aanzienlijke kortingen op kaartjes voor evenementen en masterclasses.

The Hague Cocktail Week vindt plaats van zaterdag 11 tot en met zondag 19 mei en wordt gesponsord door Diageo, Fentimans, Hanos en Pernod Ricard en ondersteund door Van Kleef. Op www.thehaguecocktailweek.com  is het mogelijk om een polsbandje te kopen en is meer informatie te vinden over de deelnemende bars en evenementen.

 

“Het is nooit echt een bewuste keuze geweest om groot te worden op Instagram”

“Het is nooit echt een bewuste keuze geweest om groot te worden op Instagram”

Eten op topniveau in restaurant Chef aan de Werf

Eten op topniveau in restaurant Chef aan de Werf