Startup Felyx duikt op in Den Haag met elektrische deelscooters

Startup Felyx duikt op in Den Haag met elektrische deelscooters

DEN HAAG - Waar het in Den Haag al mogelijk was om een fiets te huren via onder andere Swapfiets, Mobike en HTM is het vanaf april 2019 ook mogelijk om een elektrische scooter te huren. Startup Felyx start in de hofstad met een pilot van een jaar in samenwerking met de gemeente. Maar wat maakt het concept nou zo bijzonder en hoe werkt het precies?

De startup opgericht door Quinten Selhorst en Maarten Poot begon in 2017 met de scooters in Amsterdam en lijkt zich in een rap tempo te verspreiden door de randstad. Het concept lijkt simpel maar oh zo effectief, de app is inmiddels door 50.000 klanten gedownload.

Felyx

Simpeler kan bijna niet, download de app en je vindt automatisch alle scooters die bij jou in de buurt beschikbaar zijn. Wanneer je een geschikte e-scooter hebt gevonden reserveer je hem eenvoudig via de app. Elke scooter heeft een ingebouwde gps, die je voorziet van een looproute en ervoor zorgt dat je de scooter weer terug kunt vinden na het parkeren.

Parkeren kan overal zolang dit maar binnen het servicegebied is van de scooter. Per minuut kost een scooter slechts €0.30 cent. Klanten kunnen dagelijks gebruik maken van de scooters tussen 06:00 uur 's ochtends en 01:00 uur 's nachts. Buiten deze uren worden de scooters offline gehaald en zijn verhuur opties niet meer zichtbaar in de app.

Duurzaam

Bij Felyx worden alle aangeboden scooters 100% elektrisch aangedreven en rijd je dus volledig stil en uitstootvrij door de binnenstad. De Felyx scooter heeft een actieradius van 60 km bij een batterijpercentage van 100% en het serviceteam vervangt de lege batterijen. Handig om verder nog te weten is dat alle Felyx scooters WA-verzekerd zijn en bij het succesvol doorverwijzen van een collega of bekende naar Felyx, je vijftien gratis rijminuten ontvangt. Een van de grootste uitdagingen van de startup is om overlast van de scooters te beperken in de Haagse binnenstad.

Of het concept in Den Haag succesvol zal zijn is nog even afwachten, wij zijn in ieder geval erg enthousiast. Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw stad? Klik dan hier voor meer informatie.

"De familie Blokker is positief over de verkoop van Blokker"

"De familie Blokker is positief over de verkoop van Blokker"

Eetcafé Cloos in Den Haag maakt zich op voor zijn 12½-jarig bestaan

Eetcafé Cloos in Den Haag maakt zich op voor zijn 12½-jarig bestaan