"De familie Blokker is positief over de verkoop van Blokker"

"De familie Blokker is positief over de verkoop van Blokker"

“De aandeelhouder van Blokker Holding B.V. heeft vandaag met de Nederlandse retailondernemer en investeerder Michiel Witteveen, tevens CEO van Blokker Holding B.V., overeenstemming bereikt over een voorgenomen management buy out van Blokker en Big Bazar”, aldus de officiële verklaring op de website. Kunnen we hier stellen dat het concern opgericht op 25 april 1895 gered is van de ondergang of slaat Witteveen precies op het juiste moment toe met het afronden van deze deal?

”De familie Blokker is positief over de verkoop van Blokker en Big Bazar aan Michiel Witteveen. Wij hebben vertrouwen in hem als nieuwe eigenaar. De afgelopen jaren hebben we hem leren kennen als een gepassioneerde en gedreven ondernemer, die inmiddels heel veel kennis heeft opgedaan van de organisatie. Het is goed dat er aan de onzekere periode voor de medewerkers van Blokker en Big Bazar met deze transactie een einde komt. De organisatie kan zich nu weer volledig richten op de toekomst. Wij wensen Michiel Witteveen en zijn team daar heel veel succes mee. Vanzelfsprekend zullen wij dat proces ook in de toekomst met heel veel belangstelling volgen, want het bedrijf blijft natuurlijk voor altijd in ons hart.”

Michiel Witteveen vertelde zelf het volgende over zijn overname: “Deze overname is een nadrukkelijke keuze voor de lange termijn. De kans om dit iconische bedrijf samen met alle medewerkers een nieuwe toekomst te geven, grijp ik met beide handen aan. Ik kijk ernaar uit om samen met het management te werken aan de toekomst.”

Historie
Met een startkapitaal van 1.000 gulden starten Jacob Blokker en zijn vrouw Saapke in 1896 hun eigen eerste winkel. Die 1000 gulden bleek een goede investering, 120 jaar later, bestaat het familiebedrijf Blokker Holding uit 5 winkelformules met ruim 14.000 medewerkers in 8 landen.

Blokker Holding besluit in mei 2017 zich volledig te gaan richten op Blokker, de winkel waarmee het allemaal begon in 1896. De winkelbedrijven Leen Bakker, Intertoys, Xenos, Big Bazar en Maxi Toys zullen worden verkocht. Marskramer gaat door als franchiseformule en groothandelsorganisatie.

Nu bekend is geworden dat CEO Michiel Witteveen de keten overneemt lijkt er nieuw leven geblazen te worden in het 120 jaar oude Hollandse concern. Witteveen noemt de overname een ontwikkeling voor de lange termijn en kijkt uit naar de toekomst. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Tekst: Owen O’Brien

Foto: Onderneem vandaagModeketen Sissy-Boy kopje onder en vraagt uitstel van betaling aan

Modeketen Sissy-Boy kopje onder en vraagt uitstel van betaling aan

Startup Felyx duikt op in Den Haag met elektrische deelscooters

Startup Felyx duikt op in Den Haag met elektrische deelscooters