Modeketen Sissy-Boy kopje onder en vraagt uitstel van betaling aan

Modeketen Sissy-Boy kopje onder en vraagt uitstel van betaling aan

Modeketen Sissy-Boy balanceert op het randje van een faillissement. “De directie van Sissy-Boy heeft surseance van betaling aangevraagd. Eigenaar Brand Retail Group onderzoekt samen met het management of er mogelijkheden zijn voor een eventuele doorstart. De Brand Retail Group heeft het afgelopen jaar in nauwe samenwerking met het management van Sissy-Boy getracht om het bedrijf weer gezond te maken,” aldus het persbericht. 

Sissy-Boy, opgericht in 1982 door Michael Smit, lijkt een van de zoveelste winkels te worden die ten onder gaat aan steeds warmer wordende zomers. Naast kleding verkoopt de keten ook woonaccessoires als kussens, kandelaars en spiegels. De omzet bedroeg vorig jaar circa 60 miljoen euro, desondanks stormt de modeketen toch af op een faillissement.

Sissy-Boy Den Haag  Foto:  Onderneem vandaag

Sissy-Boy Den Haag

Foto: Onderneem vandaag

Eind vorig jaar bleek dat de verkopen van Sissy-Boy dusdanig tegenvielen dat de onderneming ernstig onder druk kwam te staan.

"Het was altijd al het plan om Sissy-Boy te verkopen, maar door de tegenvallende verkopen werd het direct noodzakelijk." vertelt Herbert Schilperoord, een van de investeerders in Brand Retail Group.

Sissy-Boy telt zo’n 45 eigen winkels in de Benelux met ruim 600 personeelsleden en werkte de laatste jaren aan een compleet nieuw concept. De keten opende in 2014 haar eerste flagship store. Daarnaast waren er een aantal vestigingen in de Bijenkorf en op stations door heel Nederland.De winkels en de webshop blijven vooralsnog open, maar onduidelijkheid overheerst.

Sissy-Boy Den Haag  Foto:  Onderneem vandaag

Sissy-Boy Den Haag

Foto: Onderneem vandaag

Een stukje Indonesië bij restaurant Kopi Kopi in Den Haag

Een stukje Indonesië bij restaurant Kopi Kopi in Den Haag

"De familie Blokker is positief over de verkoop van Blokker"

"De familie Blokker is positief over de verkoop van Blokker"