Een stukje Indonesië bij restaurant Kopi Kopi in Den Haag

Een stukje Indonesië bij restaurant Kopi Kopi in Den Haag

DEN HAAG - Indonesisch restaurant Kopi Kopi in de Haagse binnenstad is inmiddels ruim een jaar in handen van Debby Elias en Dea Hidayat. Het knusse restaurant gevestigd aan de Korte Houtstraat 8A biedt gasten authentieke gerechten en Indonesische gastvrijheid. “De herinneringen die onze gasten overhouden na het bezoeken van ons knusse Indonesisch restaurant is voor ons het allerbelangrijkste”, aldus Dea Hidayat.

Tekst Owen O’Brien - Foto’s: Kopi Kopi

“Toen mijn moeder en ik erachter kwamen dat het vorige restaurant beschikbaar was om over te nemen twijfelde wij geen moment. Mijn moeder heeft altijd gedroomd van het hebben van een eigen restaurant en ook ik heb altijd deze ambitie gehad. Het afgelopen jaar is echt voorbijgevlogen, we hebben keihard gewerkt aan een nieuwe menukaart, inrichting en website. Ons restaurant heeft zich goed ontwikkeld en wij merken dat steeds meer gasten ons zowel online als offline weten te vinden”.

Dea, Debby & Maurits.  Foto:  Kopi Kopi

Dea, Debby & Maurits.

Foto: Kopi Kopi

Foto:  Kopi Kopi

Kopi Kopi

Het restaurant biedt gasten authentieke gerechten en Indonesische gastvrijheid. “In de zomer kunnen gasten onder andere genieten van onze ‘Virgin Cocktails’. Een van onze specialiteiten op de menukaart in de winter is ‘Soto Betawi’ (rundvleessoep geserveerd in zelfgemaakte kokosmelk). Daarnaast kunnen gasten in ons restaurant bijvoorbeeld ook genieten van originele Indonesische gerechten als ‘Sate Ayam’ met zelfgemaakte pindasaus en ‘Ikan Bumbu Bali’. Onze vlees en kipgerechten zijn allemaal halal bereid. Hier hebben wij bewust voor gekozen omdat veel van onze gasten moslim zijn, waaronder veel mensen die oorspronkelijk uit Indonesië komen. Hartstikke leuk trouwens om met hen oude herinneringen op te halen over ons geboorteland! In ons restaurant is binnen plaats voor 40 en buiten plaats voor tien gasten. Naast ons restaurant verzorgen wij ook catering in Den Haag en omstreken voor uiteenlopende gelegenheden”.

Virgin Cocktails  Foto:  Kopi Kopi

Virgin Cocktails

Foto: Kopi Kopi

Een stukje Indonesië in Den Haag

“De herinneringen die onze gasten overhouden na het bezoeken van ons knusse Indonesisch restaurant is voor ons het allerbelangrijkste. Wij vinden dat gasten zich prettig en op hun gemak horen te voelen tijdens een bezoek aan ons restaurant. Een stukje Indonesië midden in Den Haag, een ervaring die wij onze gasten graag meegeven”, vertelt Dea.

Foto:  Kopi Kopi

Online vindbaarheid

‘’Toen we startte met Kopi Kopi wilden we ook onze online zichtbaarheid verbeteren. Van het veranderen van onze website en het inrichten/monitoren van social mediakanalen als Facebook en Instagram tot aan het optimaliseren van onze zichtbaarheid in Google en TripAdvisor. We merken dat hier enorm veel kansen liggen om onze naamsbekendheid in Den Haag en omstreken een boost te geven!”

“Vanwege het beperkte budget als startende onderneming doen we veel zelf, wat we overigens ook hartstikke leuk vinden. Denk aan het schieten van foto’s, het schrijven van blogs, het onderhouden van de website en het adverteren op social media. Het kost wat uurtjes naast de operationele taken, maar het levert zeker wat op! Stap voor stap zijn we ten opzichte van een jaar terug namelijk veel beter te vinden in Google, relevanter op TripAdvisor, stijgt de betrokkenheid op zowel onze Facebook- als Instagram pagina en wordt onze website steeds vaker bezocht.”

“Dit alles zorgt ervoor dat steeds meer mensen in Den Haag en omstreken Kopi Kopi weten te vinden en waar we voor staan. Naast dat dit nieuwe gasten aantrekt, verrichten we deze inspanning ook om onze vaste gasten en online volgers wekelijks op de hoogte te houden met berichten over bijvoorbeeld de gerechten, het team, seizoengebonden acties en overige nieuwtjes. De insteek is te allen tijde om op een ongedwongen wijze ons verhaal te vertellen, gasten erbij te betrekken en zo een band te creëren. Of dat nou via social media gaat of tijdens het bezoek aan ons restaurant. Deze vorm van communicatie vinden wij het meest fijn en onze gasten en volgers lijken het alleen maar te waarderen. Dit zetten we dan ook zeker voort om Kopi Kopi in 2019 nog meer op de kaart te zetten!’’

Restaurant Kopi Kopi is zes dagen per week geopend en te vinden aan de Korte Houtstraat 8A. Wilt u meer weten over Restaurant Kopi Kopi, klik dan hier of bezoek gerust hun Facebook en Instagram pagina’s.

OPENINGSTIJDEN:

Maandag: 12:00 tot 20:00 
Dinsdag: 12:00 tot 20:00 
Woensdag: 12:00 tot 20:00 
Donderdag: 12:00 tot 21:00 
Vrijdag: 12:00 tot 20:00 
Zaterdag: 16:00 tot 20:00 
Zondag: Gesloten

The Gouda Shop slaat nieuwe weg in met verkoop unieke souvenirs

The Gouda Shop slaat nieuwe weg in met verkoop unieke souvenirs

Modeketen Sissy-Boy kopje onder en vraagt uitstel van betaling aan

Modeketen Sissy-Boy kopje onder en vraagt uitstel van betaling aan