The Gouda Shop slaat nieuwe weg in met verkoop unieke souvenirs

The Gouda Shop slaat nieuwe weg in met verkoop unieke souvenirs

GOUDA - Sinds maart 2019 is er een nieuw gezicht te vinden aan de Lange Tiendeweg 96. The Gouda Shop, opgericht door Tessa van Breda (46), verkoopt grotendeels lokaal geproduceerde souvenirs met Gouda als rode draad. Onderneem Vandaag zocht Tessa van Breda op en sprak haar over de vervulling van haar grote droom: het openen van een eigen winkel aan de rand van het Goudse centrum.

Tekst Owen O’Brien Foto's: Onderneem vandaag

“De laatste jaren is het toerisme in Gouda toegenomen, vanuit hieruit ben ik gaan kijken naar waar echt behoefte aan was. Ik kwam erachter dat er een klein aantal souvenirwinkels in Gouda bestond en er bij sommige kaas en stroopwafelwinkels souvenirs werden aangeboden. Echter waren de meeste souvenirs hier hetzelfde en ook nog eens in China geproduceerd. Ik besloot het avontuur aan te gaan en ben mij volledig gaan verdiepen in de wereld van souvenirs. Sinds de opening van The Gouda Shop ben ik dagelijks bezig met mijn eigen passie en geniet ik van het ondernemen. Het feit dat ik zelf bepaal welke beslissingen ik neem was voor mij een van de redenen om te gaan ondernemen”.

Assortiment

“Het belangrijkste voor mij is dat alle producten die ik verkoop, lokaal geproduceerd zijn. Daarnaast is het grootste deel van mijn assortiment niet te koop bij andere souvenirwinkels en hoop ik mij hiermee te kunnen onderscheiden. Ik kijk bewust naar de leveranciers met wie ik samenwerk, hieronder vallen bijvoorbeeld ook kunstenaars. In de afgelopen maand heb ik contact gehad met meerdere kunstenaars en kwam ik zo ook in contact met Dieuwertje Verhagen. In mijn winkel zijn de door Verhagen ontworpen huisjes van Keramiek te koop maar verkoop ik bijvoorbeeld ook ansichtkaarten van Remco Gielen.”

Kleding

Een van de items uit de winkel van Tessa haalde vrijwel direct na de opening een vermelding in het Algemeen Dagblad. “De stadskaart met daarop de Goudse herinneringen en dromen van Michel Linthorst is bij ons als T-shirt te koop. Daarnaast verkopen wij ook ‘hoodies’ en ‘vesten’ met het logo van Gouda op de voorkant. Er is bij het produceren van de kleding gebruik gemaakt van een speciale borduur en druktechnieken, waardoor de items een stukje exclusiever zijn.”

The Gouda Shop is zes dagen per week geopend en te vinden aan de Lange Tiendeweg 96 in Gouda.

Instagram & Facebook van The Gouda Shop.

Openingstijden

Maandag: 13.00 – 18.00
Dinsdag: 10.00 – 18.00
Woensdag: 10.00 – 18.00
Donderdag: 10.00 – 21.00
Vrijdag: 10.00 – 18.00
Zaterdag: 10.00 – 18.00
Elke eerste zondag van de maand: 12.00 – 16.00 

Over en sluiten: Modeketen Sissy-Boy failliet

Over en sluiten: Modeketen Sissy-Boy failliet

Een stukje Indonesië bij restaurant Kopi Kopi in Den Haag

Een stukje Indonesië bij restaurant Kopi Kopi in Den Haag