Nieuwe tattoo hotspot in Gouda: The Art of Tattoo

Nieuwe tattoo hotspot in Gouda: The Art of Tattoo

GOUDA - Tattooliefhebbers kunnen sinds april voor het eerst terecht in een tattoo- en piercingshop bij een station in Nederland. The Art of Tattoo, opgericht door Sylvester Oosterbaan en Jade Chieuw, telt maar liefst 180m2 en is te vinden bij het station van Gouda. 

Tekst Owen O’Brien - Foto Ruud Koger

 “Als je vandaag de dag om je heen kijkt in de grote steden of op het internet zie je een groot aanbod aan tattoo- en piercingshops. Ons doel is om anders te zijn dan andere. Toegankelijkheid, kwaliteit, passie en vernieuwing zijn de drijfveren geweest voor het oprichten van onze shop,” vertellen Oosterbaan en Chieuw trots.

180m2 walhalla 

“Aanvankelijk waren wij opzoek naar een winkelruimte in het centrum van Gouda. Dit bleek lastiger dan gedacht. Na een aantal locaties bezocht te hebben kwamen wij per toeval terecht bij onze huidige winkel. Toen de ‘AH To Go’ bij het station vertrok, viel onze aandacht op die omgeving. Vrij snel daarna voerden we gesprekken met de NS. Normaal zitten tattooshops altijd in zijstraatjes van het centrum verstopt. Onze zaak is juist transparant en goed zichtbaar in het straatbeeld. De locatie leent zich perfect voor ons concept en is daarnaast ook nog eens centraal gelegen,” aldus Oosterbaan.

Concept

“Momenteel werken er bij ons drie tattoo-artiesten, in de toekomst willen we dit aantal verhogen naar zes. Daarnaast bieden wij ook kansen aan ‘guest artists’. Wat ons concept bijzonder maakt is dat wij diverse stijlen aanbieden; Maori, black & grey, realistisch en Japans. Onze winkel beschikt ook nog over een aparte ruimte waar gasten piercings kunnen laten zetten. Het belangrijkste is dat wij voor iedereen toegankelijk willen zijn, jong en oud, iedereen is welkom.”

Foto: Ruud Koger

Foto: Ruud Koger

The Art of Tattoo is vijf dagen per week geopend en te vinden aan de Burgemeester Jamessingel 17 in Gouda.

Openingstijden

Dinsdag t/m Zaterdag: 12.00 t/m 20.00
Zondag: Alleen op afspraak
Maandag: Gesloten

Instagram en Facebook

The Art of Tattoo opende haar deuren op 20 april. Rinne Post en Owen O'Brien gingen op bezoek en spraken de eigenaren.

Verslaggever Rinne Post

Camera Owen O’Brien

The Hague Cocktail Week trapt af met bartender race

The Hague Cocktail Week trapt af met bartender race

Wat gebeurt er tijdens de eerste The Hague Cocktail Week?

Wat gebeurt er tijdens de eerste The Hague Cocktail Week?