Café-Restaurant Rootz na 21 jaar nog steeds uniek in Haagse horeca

Café-Restaurant Rootz na 21 jaar nog steeds uniek in Haagse horeca

DEN HAAG - Speciaalbier schiet alle kanten op en Nederland beschikt inmiddels over ruim 200 bierbrouwerijen. De bierconsumptie als geheel is in 2018 met 2,8 procent gestegen en inmiddels is er zelfs een Nederlands Bierproeffestival dat dit jaar zal plaatsvinden in Den Haag. Een van de bijzondere dranklokalen in het Haagse centrum is Café-Restaurant Rootz dat in 2014 verkozen werd tot beste bierrestaurant van NederlandKika Buurman, bedrijfsleidster en biersommelier van Rootz, vertelt over het Haagse horecaconcept dat meer dan 300 bieren uit België en Nederland verkoopt.  

Tekst: Owen O’Brien - Foto’s: Café-Restaurant Rootz

Café-Restaurant Rootz heeft in totaal 19 tapkranen en verkoopt meer dan 300 bieren uit België en Nederland. “Met onze wisseltaps proberen wij variërende en exclusieve biersoorten aan te bieden, een voorbeeld hiervan is de Moersleutel. Maandelijks verschijnen er bij ons brouwerijen met nieuw bier en op het moment dat hier iets moois bij zit voegen wij dit toe aan ons assortiment. Wij proberen ons te blijven onderscheiden door elk jaar een nieuwe bierkaart te maken en gaan dan ook op bezoek bij de wat kleinere bierbrouwerijen. Bierbrouwerij de Blauwe IJsbeer en Bronckhorster Brewing Company zijn hier voorbeelden van”, legt Buurman uit.

Bierproeverijen

“Wat uniek is aan onze locatie, is dat wij bierproeverijen organiseren waarbij gasten kunnen kiezen uit het proeven van Nederlandse of Belgische biersoorten. Aan de hand van visuele aspecten, smaak, smaakassociaties en spijscombinaties vertellen onze bierexperts zo veel mogelijk over het bier. Wij bieden ook een Haagsche bierproeverij aan in combinatie met een rondvaart verzorgd door de Willemsvaart, een fantastische manier om Den Haag te ontdekken vanaf het water, ”zegt Buurman enthousiast. 

Bierfestival

Twee keer per jaar organiseert Rootz een bierfestival op eigen terrein en pakt het café-restaurant groots uit. “Dit jaar organiseren wij voor de tweede keer ons Lentebierfestival. Op zaterdag 8 en zondag 9 juni zal het gratis Lentebierfestival plaatsvinden op het terras en in Café-Restaurant Rootz aan de Grote Marktstraat in Den Haag. Met 75 prachtige (lente)bieren van de tap door dertien verschillende brouwerijen zal er in kleine proefglaasjes een gigantisch aanbod van lentebieren te proeven zijn! Naast bier zijn er verschillende foodstands en livemuziek om het Lentebierfestival de allure te geven”, aldus Buurman.

Bier en Spijs

Café-restaurant Rootz won in 2014 de ‘Bier aan Tafel Trofee’. Het Biergenootschap der Lage Landen reikt deze onderscheiding jaarlijks uit aan het restaurant dat de beste bier- spijscombinaties presenteert. “Doordat bier zo’n enorm pallet aan smaken heeft is het fantastisch om dit te combineren met bijpassende gerechten uit onze keuken. De smaak van het gerecht bepaald wat voor bier hierbij past en wij proberen onze gasten altijd de beste combinaties aan te bieden,” sluit Buurman af.

Café-Restaurant Rootz is gevestigd aan de Grote Marktstraat 14 in Den Haag. Het restaurant bevindt zich op steenworp afstand van de Grote Markt en het centrum van Den Haag.

 Bent u opzoek naar meer informatie of geïnteresseerd in het reserveren van een tafeltje, klik dan hier.  

 Facebook & Instagram.

Een stukje Italië in Den Haag bij Solo Vino by Gusto

Een stukje Italië in Den Haag bij Solo Vino by Gusto

The Hague Cocktail Week trapt af met bartender race

The Hague Cocktail Week trapt af met bartender race