Hug The Tea: een paradijs voor theeliefhebbers in Den Haag

Hug The Tea: een paradijs voor theeliefhebbers in Den Haag

DEN HAAG - Claire en Lissa startte in 2015 met Hug The Tea en opende begin 2019 hun nieuwe bar en winkel in het Hofkwartier van Den Haag. De zusjes verkopen hun eigen theemerk Hug The Tea, theeservies en accessoires die handig zijn voor losse thee en Matcha. “Bij Hug The Tea gaat het om échte Matcha, zonder allerlei toevoegingen, zoals smaakstoffen en suikers. Onze Matcha geeft een langdurige energieboost en een lekker fit gevoel”, aldus Claire. 

“Mijn zus en ik waren destijds opzoek naar een uniek product en kwamen al vrij snel op het idee om iets met thee te gaan doen. Thee is een product dat men in Nederland een stuk minder terugziet in de retail als in de rest van de wereld. Na lange tijd onderzoek te hebben gedaan kwamen wij via een beurs in contact met Japanse theeboeren. In 2015 opende wij onze winkel ‘Hugh The Tea’ op de hoek van de Oude Molstraat”.

Samenwerking supermarktketen

In oktober 2016 startte de zusjes een samenwerking met de biologische supermarktketen Ekoplaza. Liefhebbers kunnen bij Ekoplaza inmiddels terecht voor de classic, premium en ceremonial Matcha. ”Wij hebben drie kwaliteiten Matcha die allemaal 100% groene thee zijn van verschillende oogsten. De eerste oogst is het meest zoet en het lekkerste om te drinken. De premium Matcha is uiterst geschikt om te blenden omdat die iets sterker van smaak is dan de overige twee. De classic Matcha kunnen onze gasten gebruiken om mee te koken, denk hierbij aan het maken van een cake of dessert. Hug The Tea wil haar filosofie ‘the purest or nothing’ delen met de wereld.”

Papestraat 13

“Sinds april 2019 is onze winkel te vinden in de Papestraat. We wilden heel graag ons menu uitbreiden en miste in ons vorige pand ook een keuken. Onze focus ligt nog steeds op ‘Matcha’ en we promoten onszelf als ‘organic tea brand en Matcha bar’. Bijna alle gerechten van ons nieuwe menu bevatten iets van Matcha. Gasten kunnen bij ons ook terecht voor tea tastings en high tea. Maandelijks verzorgen wij tea tastings, waarbij wij vijf rondes met diverse Japanse theeën (incl. Matcha) en hapjes serveren. Dit wordt ook wel ‘tea-pairing’ genoemd. Daarnaast verzorgen wij Matcha Workshops, waarbij wij laten zien hoe je Matcha klaarmaakt volgens de Japanse theeceremonie”.

(Tekst gaat door onder de foto)

Hug The Tea is zes dagen geopend en hanteert de volgende openingstijden:

Ma: 13:00 – 17:30
Di-Vr: 10:00 – 17:30
Za: 11:00 – 17:30
Zo: Gesloten

Facebook - Instagram

 

 

 

Driedaags muziekfestival Jazz in de Gracht  van start in Den Haag

Driedaags muziekfestival Jazz in de Gracht van start in Den Haag

Een terugblik op Veteranendag in Den Haag

Een terugblik op Veteranendag in Den Haag