Een terugblik op Veteranendag in Den Haag

Een terugblik op Veteranendag in Den Haag

DEN HAAG. - Dit jaar vond de vijftiende editie plaats van Veteranendag. Elk jaar bedankt Nederland zijn 110.000 militaire veteranen voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Sinds 2005 wordt de Veteranendag georganiseerd op de laatste zaterdag van juni in Den Haag. Desondanks de snikhete temperaturen verliep de dag goed en was de opkomst hoog. 

De Veteranendag begon met een ceremonie in de Ridderzaal in het bijzin van Koning Willem-Alexander, viceminister-president Hugo de Jonge en Minister van Defensie Ank Bijleveld. Tijdens de ceremonie vertelden verschillende veteranen over ervaringen uit hun diensttijd. Na de ceremonie werden er diverse onderscheidingen en medailles uitgereikt. Hierop volgde het Nationale Defilé met bijna vierduizend veteranen. Op het Malieveld vonden verschillende activiteiten plaats in het teken van de Nederlandse krijgsmacht.

Fotograaf Casper van Dort bezocht de Veteranendag en maakte de volgende reportage.

 Klik op de foto’s voor een slideshow.

 Klik op de foto’s voor een slideshow.

Hug The Tea: een paradijs voor theeliefhebbers in Den Haag

Hug The Tea: een paradijs voor theeliefhebbers in Den Haag

Afkoelen? 3 x de lekkerste ijssalons in het centrum van Den Haag

Afkoelen? 3 x de lekkerste ijssalons in het centrum van Den Haag