5x cocktailbars in Den Haag centrum

5x cocktailbars in Den Haag centrum

DEN HAAG - De Haagse cocktailscene ontwikkelde zich de afgelopen jaren in een rap tempo. In de hofstad vestigde zich niet alleen een aantal nieuwe cocktailbars maar was dit jaar ook de eerste editie van The Hague Cocktailweek. Begin deze maand werd Bricks door Esquire uitgeroepen tot de beste nieuwe cocktailbar van Nederland. Met de vele cocktailbars in Den Haag zie je soms door de bomen het bos niet meer en dus lees je hieronder waar je het weekend kunt inluiden met heerlijke cocktails.

Bricks "Hooch & Brew"

Bricks is door Esquire uitgeroepen tot beste nieuwe cocktailbar van Nederland. De cocktailbar gelegen in de Prinsenstraat serveert cocktails zonder menukaart en is inmiddels een begrip in de Haagse binnenstad. Edsun ‘Sir Eddy’ Trenidad en zijn team bereiden cocktails op basis van jouw smaak en voorkeur.

Foto:  Tom Brown

Foto: Tom Brown

Milu

Bar & restaurant Milu is te vinden in de Driehoekjes 15 tegenover de Grote Kerk. Je kunt er genieten van vele bieren, wijnen, cocktails en een gevarieerde lunch, borrel of diner. Elke woensdag zijn vanaf 17.00 uur maar liefst zeven cocktails te proeven voor vijf euro per stuk. Dimi Mourtzakis, bartender bij Milu, bedacht ‘Dimi’s cocktail specials’ en geeft graag uitleg over zijn creaties indien gewenst.

Tapisco 

Sterchef Marcel van der Kleijn onder meer bekend van restaurant Calla’s en BIT Grill and Café opende in 2018 Tapisco aan de Kneuterdijk 11. Tapisco is een combinatie van het Spaanse ' tapas' en het Portugese 'petiscos' oftwel: kleine hapjes. Naast de veelzijdigheid aan Spaanse en Portugese wijnen belicht het restaurant cocktails extra. Absoluut het proberen waard dus!

Hofhouse

Naast Den Haag centraal station vind je food court Hofhouse waar je vanuit vier verschillende food corners en drie bars kunt genieten van ontbijt, lunch en diner. In Hofhouse vind je daarnaast ook een cocktailbar waar je kunt genieten van acht verschillende cocktails. Heb je andere wensen? Vertel waar je van houdt en laat je verrassen! Belangrijk om te weten is dat de cocktailbar van dinsdag tot en met vrijdag geopend is.

The Five Points

Cocktailbar The Five Points is te vinden in de Korte Houtstraat 5. De bar opende haar deuren in 2018 en is volledig geïnspireerd op de Five Point wijk in New York. Bij The Five Points vind je klassieke en high-end cocktails zoals Old Fashioned, Manhattan en Corpse Revivers. 

Foto:  Tom Brown

Foto: Tom Brown

Aad Rog is succesvoller dan ooit op de Pier in Scheveningen en dit is waarom.

Aad Rog is succesvoller dan ooit op de Pier in Scheveningen en dit is waarom.

Driedaags muziekfestival Jazz in de Gracht  van start in Den Haag

Driedaags muziekfestival Jazz in de Gracht van start in Den Haag